nhtv

Interview met Peter van der Aalst

Wat is je persoonlijke achtergrond in de Dance? Waarom heb je hier wat mee?

Ik heb in de jaren ’90 zelf 10 jaar lang gedraaid en feesten georganiseerd in Tilburg. In die periode werkte ik ook als marketingmanager bij de Effenaar in Eindhoven en zetten we samen met Lady Aïda onder de naam ‘Fluid’ grote namen als Jeff Mills , Juan Atkins, Robert Hood en Dave Carke neer.

Vanuit de NHTV ben ik verbonden met de dance & events industrie via o.a. het Open House netwerk en hebben we goede contacten met bedrijven als ID&T, Alda Events, Extrema, Wish Events, etc.

Wat vind je aansprekend in HOUSE of DJ’s?

Breda heeft met de grote dj’s, en het steeds groter en sterker wordende netwerk van dj talent en zakelijke verbindingen daar omheen, goud in handen. Het is nu de kunst om dat goud structureel en ook meer fysiek aan de stad te verbinden, zodat het dance- of dj profiel van Breda steeds sterker wordt. House of Dj’s kan  daar een hele mooie bijdrage aan leveren. Het biedt een fysieke plek waar omheen alles op het gebied van dj culture een plek zal krijgen. Uiteindelijk zullen initiatieven als House of Dj’s en andere zaken als specifieke op de dance en events gerichte opleidingen, goede clubs, toffe dance festivals en een op dance of dj’s gerichte city marketing strategie er samen met de wereldwijde faam van Bredase dj’s voor zorgen dat er meer en meer dance minded mensen met allerlei wilde plannen in Breda neerstrijken. Zo ontstaat er een Zwaan Kleef Aan effect en wordt het dance- of dj profiel van Breda steeds sterker.

Welke rol zie je voor jezelf en/of de NHTV voor je binnen ons initiatief?

De NHTV is natuurlijk de grootste events opleiding van Nederland, met een sterk netwerk in de dance- en muziek scene. Onze expertise en netwerk zetten we in waar we kunnen, we denken in het voortraject van House of Dj’s al volop mee. Een aantal studenten levert onder deskundige begeleiding concreet en op dagelijks niveau een bijdrage aan de realisatie van House of Dj’s. Het is een uitdagend en ambitieus project, we hopen van harte dat het gaat slagen en zullen ook in de toekomst ons steentje zeker bijdragen.