interview-joost

Interview met Joost van Rooij

Enkele weken geleden luisterde ik naar de optredens tijdens de finale van de Voice of Holland. En tegelijkertijd vertelde ik tegen vrienden over het project HOUSE of DJ’s waarbij Witlox VCS betrokken is. Op dat moment begon Maan met haar eigen nummer en vrij-wel direct wist ik dat Hardwell bij dit nummer betrokken is. En juist Hardwell is een van de aanleidingen voor het project HOUSE of DJ’s.

De afgelopen tijd heb ik veel vragen gekregen over dit project, dat onder meer met een mooi artikel in BN de Stem onder de aandacht van het grote publiek is gebracht. Vragen over het project zelf en ook vragen over de betrokkenheid van Witlox VCS bij dit project. In het magazine is voldoende geschreven over het project zelf. In mijn bijdrage ga ik in op de betrokkenheid van Witlox VCS bij HOUSE of DJ’s.

Witlox VCS is een samenwerking aangegaan met de initiatiefnemer van House of DJ’s en zal met een team van drie mensen financieringspartijen enthousiast maken en overtuigen om een bijdrage te leveren aan het project. De samenwerking kan worden gezien als het bewijs dat de creativiteit en uitdagingen uitstekend passen bij de zakelijkheid van onze dienstverlening. Want juist een project als HOUSE of DJ’s spreekt ons aan. En als Bredase organisatie verbinden wij ons graag aan uitdagende initiatieven. In dit geval zijn wij de financieringsregisseur van het project.

Financiering is de afgelopen jaren een belangrijk aandachtspunt geweest binnen het Nederlandse bedrijfsleven.

Financiering is de afgelopen jaren een belangrijk aandachtspunt geweest binnen het Nederlandse bedrijfsleven. Werd voor de economische crisis nog circa 80% van de behoefte binnen het middelen kleinbedrijf door banken gefinancierd, inmiddels ligt dat percentage rond 50%. Die ontwikkeling vraagt voor de financiering van een project als deze veel aandacht aan de voorkant. Niet alleen de hoogte van de totale financieringsbehoefte is van belang. Ook de wijze waarop de financiering ingevuld kan worden, is vanaf het eerste moment belangrijk. Want hoe aantrekkelijk HOUSE of DJ’s ook is voor een bank (welke bank wil dit project niet omarmen?), de financiering zal niet door alleen een bank worden verstrekt. Het aantal financieringsmogelijkheden is de afgelopen jaren toegenomen en er wordt ook steeds vaker een beroep op gedaan. Ook voor het project HOUSE of DJ’s is een gestapelde of gecombineerde financiering de perfecte invulling van het financieringsplaatje. Zonder andere vormen van financiering uit te sluiten, wil ik vooral de nadruk leggen op de mogelijkheden van crowdfunding.

Deze vorm van financieren, waarbij een groot aantal investeerders (zowel particulier als zakelijk) de gevraagde financiering bij elkaar brengt, is in dit geval bij uitstek de ‘perfect world’ op het gebied van financieren. Want hoe leuk is om te kunnen vertellen dat je een bijdrage hebt geleverd aan de realisatie van dit unieke project. Een bijkomend voordeel is dat met een goede crowdfund campagne een enorm publiek wordt bereikt. Natuurlijk proberen we bij de campagne de Nederlandse top van de dj’s intensief te betrekken. Investeerders kunnen een aantrekkelijk rendement realiseren en er zal zeker ook een meer symbolische beloning worden aangeboden, bijvoorbeeld in de vorm van een meet & greet met een van de top dj’s. Dit zullen wij zeker proberen te realiseren.

De financiering van dit project kent twee pijlers: de financiering van de investering en de financiering van het werkkapitaal. Beide pijlers zijn belangrijk en kunnen niet los van elkaar worden gezien. Juist de financiering van (een deel van) het werkkapitaal kan prima door crowdfunding bij elkaar worden gebracht. In de komende tijd zal meer informatie worden verstrekt over de mogelijkheid voor u, als geïnteresseerde partij, om te investeren. Wilt u op voorhand weten of en op welke wijze u kunt investeren in dit project, dan kunt u vanzelfsprekend contact opnemen. Op www.houseofdjs.nl wordt u op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen over de financiering van het project.

Terug naar Maan en haar eerste single, a Perfect World. De tekst gaat onder meer over ‘a place that we should have’. Hoe toepasselijk kan het zijn. HOUSE of DJ’s: a place that Breda should have! Wij zijn trots om hieraan mee te kunnen werken.

Joost van Rooij
Financieringsregisseur – House of DJ’s